Om meg

EVA N. WILLIX - Billedkunstner
Fabrikken, Løkkegt 9
2615 Lillehammer
www.willix.no
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tel. 41 64 55 88

DSC04042 versjon 2

UTDANNELSE Eva Willix har jobbet som billedkunstner siden 1986, og er en "intuitiv autodidakt som går egne veier" som kulturanmelder og forfatter Oddvar Rakeng så betegnende beskriver henne i sin bok "Rødt bilde til blå sofa? 43 Opplandskunstnere". Lyset i maleriene er blitt hennes varemerke. Hun var i en periode over flere år mye i atelieret til Jakob Weidemann på Lillehammer. Hennes vennskap med han har betydd mye for hennes fargbruk, og utvikling som billedkunstner. Hun er i dag en etterspurt kunstner, og mange kommer innom hennes atelier for en titt, besøker hennes utstillinger og bestiller malerier fra henne. Hun har i løpet av de siste årene også jobbet med Digitale Glasstrykk av sine malerier, som er utrolig spennende og gir et moderne, minimalistisk og eksklusivt uttrykk. Eva startet med intuive malekurs i 1993 og har siden det reist Norge rundt med sin kurs, samt holdt kurs i Frankrike og Spania. 

Hun har i dag atelier i Fabrikken en spennende samlokalisering av mange kreative næringer i de gamle industrilokalene til Steen & Strøm møbelfabrikk i Lillehammer. Velkommen innom Fabrikken og hennes atelier for en kaffe/te kopp og en god prat. 

ommeg03UTSTILLINGER Hun har hatt mer enn 25 separatutstillinger og deltatt på flere kollektivutstillinger. Hun hadde en meget vellykket utstilling i Narvik Kunstforning 2011 hvor hun var vinterfestuke utstiller. Vinteren 2012 hadde hun også vellykket separateutstilling i Asker Kunstforening. Februar 2014 ferdigstilte hun et utsmykningsoppdrag på Pellestova, Øyer hvor eierne Solveig og Bjørn Rune Gjelsten valgte hennes kunst til inngangspartiet og restaurantområdet. Våren 2015 fullførte hun et stort utsmyknings hos fylkesmannens nye admis.bygg på Lillehammer.

Hun hadde sin første utstilling på Lillehammer i 1990. Siden stilt ut i bl.a. Asker Kunstforening, Narvik kunstforening, vínterfestuke utstiller.  Galleri Walaker 300, -09/-13 da sammen med Inger Sitter. Galleri Pingvin, Oslo. Galleri Kinck, Høstutstillinger på Pellestova 

INNKJØP
Sør-Fron Kommune
Sandefjord Sykehus
Lillehammer Kommune
Oslo Kommune
Nycomed, Oslo
Industritråler, Florø
Lillehammer sykehus

UTSMYKNING
Pellestova, Øyer ferdig feb. 2014
Tyrilisenteret, Lillehammer 2014
Statens hus, Lillehammer, våren 2015 .

BESTILLINGER Hun jobber deler av året med bestillinger til kunder som ønsker en av hennes mange uttrykk og paletter. Se kunst for salg hvor du kan se flere av hennes bestillingsverk.

 

Kontakt meg
Send meg en melding her hvis du har spørsmål eller kommentarer

Eva Nirbhi Willix

Fabrikken, Løkkegt. 9
2615 Lillehammer

Telefon: 41 64 55 88
E-post: eva@willix.no
Vennligst skriv inn ditt navn
Skriv inn din e-post adresse
 

 

Skriv din melding her