Om meg

EVA N. WILLIX – Billedkunstner
Fabrikken, Løkkegt 9
2615 Lillehammer
www.willix.no
eva@willix.no
Tel. 41 64 55 88

DSC04042 versjon 2

UTDANNELSE Eva Willix billedkunstner siden 1986, og hun er en «intuitiv autodidakt som går egne veier» som kulturanmelder og forfatter Oddvar Rakeng så betegnende beskriver henne i sin bok «Rødt bilde til blå sofa? 43 Opplandskunstnere». Lyset i maleriene er blitt hennes varemerke. Hun var i en periode over flere år mye i atelieret til Jakob Weidemann på Lillehammer. Hennes vennskap med han har betydd mye for hennes fargbruk, og utvikling som billedkunstner. Hun er i dag en etterspurt kunstner, og mange kommer innom hennes atelier for en titt, besøker hennes utstillinger og bestiller malerier fra henne. Eva startet med intuive malekurs i 1993 og har siden det reist Norge rundt med sin kurs, samt holdt kurs i Frankrike og Spania. 

Hun har i dag atelier i Fabrikken en spennende samlokalisering av mange kreative næringer i de gamle industrilokalene til Steen & Strøm møbelfabrikk i Lillehammer. Velkommen innom Fabrikken og hennes atelier for en kaffe/te kopp og en god prat. 

UTSTILLINGER Hun hadde sin første utstilling på Lillehammer i 1990, og har hatt mer enn 30 separatutstillinger, og deltatt på flere kollektivutstillinger. Hun ble i 2011 invitert til å være vinterfestuke utstillier i Narvik, en prestisjefylt utstilling, og vinteren 2012i Asker Kunstforening. 

I Galleri Walaker 300 har hun deltatt 3 ganger, og i 2013  sammen med Inger Sitter. Galleri Pingvin, Oslo. Galleri Kinck, Høstutstillinger på Pellestova og påske/sommerutstillinger i gamle fjøset på på Myresetra, Skei, Gausdal.

Stolt kunstner paa PellekroaStolt kunstner på Pellekroa
UTSMYKNINGER:
2013 Legesenter, Lillehammer
2014 Pellestova, Øyer
2014 Tyrilisenteret, Lillehammer 
2015 Fylkesmannen, Lillehammer 
2019 Pellekroa, Pellestova.
Div. private hjem

INNKJØP
Sør-Fron Kommune
Sandefjord Sykehus
Lillehammer Kommune
Næringsmiddeltilsynet, Brumunddalen
Oslo Kommune
Nycomed, Oslo
Industritråler, Florø
Lillehammer sykehus

BESTILLINGER Eva tar i mot bestillinger.  Se kunst for salg hvor du kan se flere av hennes bestillingsverk.